Gratis verzending vanaf €35,-
Unieke producten
Milieuvriendelijk, hoogste kwaliteit
Professioneel advies: 085 - 743 03 12

“There are 2 things people want more than sex and money – recognition and praise.”

Mary Kay Ash, ikoon & zakenvrouw,  2001

 

Als mens wil je gezien en erkend worden voor wie je bent. Niet voor je ervaring, je opleiding of aangeleerde competenties.

Herken je dit?

 • Juist die talenten die je graag binnen wilt houden, verlaten de organisatie. Hoe houd ik ze gemotiveerd, hoe houd ik ze binnen?
 • We werken wel samen, maar sámenwerken? Er is onderhuidse spanning, onuitgesproken ‘oud zeer’ en/of onwenselijke eilandjesvorming. Hoe krijg ik ze weer verbonden?
 • Er zit een generatiekloof tussen onze oude(re) en nieuwe medewerkers. Ze begrijpen elkaar niet. Hoe overbrug ik de verschillen?
 • We hebben ambities! We willen futureproof zijn, en talentgericht, want dat vinden we belangrijk voor ons lerend en innoverend vermogen. Maar hoe verankeren we de talentengedachte in onze strategie?

Als je één van deze vragen herkent, lees dan verder, of neem direct contact op voor een vrijblijvende brainstorm.

Generatiemanagement.

Er zijn nu 4 generaties op de werkvloer actief. Nog nooit lagen de behoeften van de generatiegroepen zo uiteen als nu. De oudste groep, de babyboomers, gaan de komende jaren en masse met pensioen. Dit resulteert (nu al!) in een exponentiele groei van het aantal vacatures. De jongste generatie, generatie Z, heeft dus wat te kiezen. én… ze wíl ook kiezen. Want nog nooit was de kloof zo groot tussen wat deze jongeren hebben geleerd en hoe de realiteit in het werkveld is.

Mijn advies: ga nu niet als een gek die jongere generatie lopen pleasen. Want je doet 3 andere generaties erg te kort door dat te doen! Zoek de juiste balans en ontdek wat de 4 generaties bindt:

 • erkenning
 • authenticiteit
 • balans

Jij als leidinggevende kunt hier met jouw team al mee aan de slag.

Talentbased leadership.

Talentbased leadership draait om leidinggeven aan een team, met specifiek oog voor de individuele capaciteiten die zich in het team bevinden. Hoe geef je ruimte aan al die individuele behoeften en ontwikkelwensen? Hoe ga je om met de downsides of doorgeslagen varianten van talenten?
Met TB leadership coaching faciliteer ik jou in het efficiënt managen van al die verschillende unieke sets aan talenten.

Talentbased HR systematiek.

Nu werkt jouw organisatie met talenten, of wil dit graag gaan doen, maar is je HR organisatie nog steeds gestructureerd volgens (te) gedetailleerde functieprofielen en een strakke beoordelingscyclus. Wil je jouw HR organisatie herzien en futureproof inrichten? Neem dan voor een adviesgesprek contact op.

Voor HR vraagstukken die mijn vakgebied overstijgen, werk ik graag samen met HR innovatie experts uit mijn netwerk.

Het aanbod.

Wat kan ik voor betekenen? Net zoals ieder mens uniek is, is ieder organisatievraagstuk dat natuurlijk ook. Ik werk dus altijd op maat en pas mijn werkwijze en interventies aan aan het vraagstuk. Als u contact opneemt, verkennen we het vraagstuk en sparren we over de mogelijkheden.

Mijn werkzaamheden bestaan uit:

 • Faciliteren van strategische sessies met MT
 • Cocreatie sessies tot 100 man
 • Teamcoaching en training (zie ook hieronder)
 • Advies en projectwerk m.b.t. strategisch talentontwikkeling
 • Talentbased leiderschaps- en teamcoaching

Ik werk volgens het pay-it-forward principe: ik faciliteer en equipeer anderen, zodat zij er zelf mee verder kunnen.

Hierbij een selectie van het training/begeleidingsaanbod:

Basis Team talenten sessie, 0,5 – 1 dag

Laat uw team kennis maken met haar talenten. In een beproefde interactieve sessie gaan we aan de slag met individuele talenten én kennis maken met die van elkaar. Deze sessie opent de eerste deuren naar bewustwording en verbinding.

De sessie kan worden voorafgegaan door individuele talentenassessment. Ik doe dit in samenwerking met The Gallup Strengthsfinder, waar ik international certified coach voor ben. De assessments zijn niet noodzakelijk, maar dragen zeker bij aan de diepgang van de team talentensessie en het individuele ontwikkelpotentieel van de deelnemers. Na de basis team talentensessie kunnen er verdiepende teamsessies ingezet worden om de talenten beter te verankeren in het team. Denk daarbij aan de valkuilen van talenten, onderlinge teamdynamiek en het ontwikkelen van talenten.

Talentbased Intervisiebegeleiding 0,5 dag

Begeleide intervisiebijeenkomsten vanuit de groei mindset en bedoelt om de talenten op dagelijkse basis bewust in te zetten.

Liever zelf doen? Ik leid talentbased intervisoren op in 3 – 5 korte sessies. De talentbased intervisie techniek komt voort uit Cooperrider’s appreciative inquiry en is door mij doorontwikkeld voor organisaties die met talenten willen werken.

Talentbased leiderschap coaching

Als leidinggevende is het belangrijk om bewust te worden van het potentieel van het team, maar ook om te ontdekken hoe je het best vanuit jouw positie het team kunt aansturen op talenten. En wat dacht je van de impact van jouw eigen talenten op het team?

In een reeks coachingssessies (op maat gemaakt) verdiepen we het talentgericht leiding geven aspect en leer je skills en tools aan die helpen bij het effectief aansturen van een team vol talenten. Zodat het blijft stromen.

“Rita is erg goed in het leggen van de verbanden tussen mijn verschillende talenten! Door mij de samenhang te laten zien, snap ik de big picture beter. Ik begrijp nu waarom ik de dingen doe zoals ik ze doe.. en wat de valkuilen daarvan zijn. Dit is zo waardevol voor mijn bedrijf en mijn toekomst!”

Paula Snippe
Ondernemerscoach

TNO
Holland Casino
University of Twente
ZGT
saxion

Talent inzichtelijk maken

Authenticiteit
Mensen vanuit hun eigen identiteit helpen handelen.

Generaties verbinden
Zorgen dat zowel oud als jong geactiveerd is in het proces.

Talentontwikkeling
Het ontwikkelen en leiding geven op basis van talenten.

Innovatieve leermethoden
Nieuwe manieren van leren. Voor scholen en bedrijven.

Duurzaam leren
Leren op een duurzame manier. Didactische kwaliteit gewaarborgd.

Futureproof
Een futureproof proces met de 21th century skills.

Rita

Zo gaan we dat doen.

Wat zou er gebeuren als je je continu zou richten op de dingen waar je goed in bent.

 

Jouw talenten. Jouw momenten van Flow? Het antwoord is even simpel als logisch: dan is de sky de limit!

Jouw authenticiteit

De eerste stap is altijd jouw authenticiteit. Wat zijn jouw talenten en wat maakt jou uniek?

Anderen meenemen

Veranderen doen we niet alleen. We hebben elkaar nodig om als team effectief te zijn.

Maatwerk oplossingen

Een standaard interventie is niet altijd geschikt. Ik denk mee over snelle en efficiënte implementatie van talentontwikkeling.