Gratis verzending vanaf €35,-
Unieke producten
Milieuvriendelijk, hoogste kwaliteit
Professioneel advies: 085 - 743 03 12

Wat leuk dat je meer over me wilt weten.

Rita

Mijn naam is Rita Jonkeren.
Aangenaam!

Mijn persoonlijke verhaal.

Net als jij ging ik na mijn studie carriere maken. Een nieuwe uitdaging aan, vol overgave en een stevige dosis werkethos me er helemaal instorten. Ik had 2 universitaire opleidingen afgerond. Ik was er helemaal klaar voor. En de wereld zat vast en zeker op mij te wachten.
Toch? …. Niet?

Nou, ik ontdekte al vrij snel dat die werkende wereld vol stond van systemen, regels en keurslijf. Bijzonder weinig ruimte voor de mens, vond ik. Ik werkte als training & development specialist nota bene met ontwikkeling van mensen! Maar het systeem overheerste. Ik ging er harder van werken, ook al wist ik dat het niet klopte. Ik verdiepte me – naast de taken die ik volgens mijn functies moest doen – in thema’s die er volgens mij wél toe deden: arbeidsvreugde, persoonlijk leiderschap, authenticiteit, talenten, generatiemanagement… Ik wisselde regelmatig van baan. Niet omdat ik dat nu zo graag wilde, maar omdat door de economische crisis destijds je gewoon een nummertje was. Ik greep iedere overstap overigens wél aan om mijn plan -de wereld een betere, menselijkere plek maken- beter vorm te geven. Ik verzamelde puzzelstukjes. Puzzelstukjes, die later volledig op hun plek zouden vallen.

Ik was namelijk erg gefrustreerd: ik werkte kei en kei hard. Wel 10 uur op een dag. En ik deed álles; training, coaching, coördinatie, ontwerp, innovatie. Waarom werd ik niet gezien voor wat ik allemaal wel niet deed! En niet erkent voor wie ik ben? Ja, ik kreeg wel complimenten van mijn collega’s, opdrachtgevers en leiddinggevenden.. maar een vast contract bleef maar uit.. En voor mij was dat hét compliment om te krijgen: een vast contract. Financiële rust en zekerheid. In balans zijn. Een gezinnetje kunnen stichten, een huis kopen en een leuke carriere ergens hebben. Dat dus. Ik hechtte er zo veel (té veel!) waarde aan.

Na de heftige bevalling van mijn zoontje stapte ik weer de onrust van een nieuwe werkgever in. Wel met een opdracht die helemaal bij mij en mijn passies paste: onderwijsinnovatie! Gaaf! Ik stopte er wéér oneindig veel energie en passie in, zoals ik dat doe met alles wat ik doe. Het systeem? Ik ben flexibel, ik pas me wel aan! Maar helaas. Ook hier bleken de woorden hol en het systeem sterker dan de menselijke maat. Hier knapte er iets bij mij. Ik had de afgelopen jaren zoooo veel geleerd! Over mezelf, over mijn passies, over mijn zingeving, over de dingen die er écht toe doen voor mij. Ik was er zo zeker van dat ik het nu scherp had, mezelf los kon koppelen van het zuigende systeem. En toch liep ik leeg, en nu helemáál: burnout. Bummer.

De burnout leerde mij dat ik te veel bezig was geweest met alles om me heen.
Ik dácht dat ik naar mezelf luisterde, maar feitelijk was ik vooral bezig me aan te passen aan het systeem waarin ik werkte. Ten koste van mezelf, en dat wat ik belangrijk vond. En ik werk nota bene met het ontwikkelen van mensen!
Ik had mijn hoofd inderdaad gevuld met alle technieken en theorieën over talenten, leiderschap, effectief werken, professioneel communiceren, samenwerken. Maar ik leefde er zelf niet naar.
Stom, zou je zeggen.
Nou ja, menselijk, zou ik willen zeggen.

Daarom ben ik begonnen met Kenterdenker. Ik geloof namelijk dat het anders kan. Het systeem hoeft niet te leiden. Sterker nog, jíj kan het systeem leiden. Niet veranderen, maar wel leiden. En dat begint bij jouw kern. Jouw talenten.

Stap 1  Bewust worden van jouw talenten
Stap 2  Het richten van je talenten
Stap 3  Het doen! Het leven volgens jouw talenten.
Stap 4  Het managen en ontwikkelen van jouw talenten, zodat het met recht jouw kracht is.

“There are only two things people want more than sex & money; recognition & praise”

 

Als mens wil je gezien en erkend worden voor wie je bent. Niet voor je ervaring, je opleiding of aangeleerde competenties.

TNO
Holland Casino
University of Twente
ZGT
saxion

Mijn eigen authenticiteit.

Ik ben experience designer en ervaren learning & development expert, met als missie om ruimte te creëren voor de nieuwe denkers. Voor future-proof organisaties, en mensen die de beste versie van zichzelf willen worden. Op mijn eigen manier.

detail
talent

Mijn achtergrond.

  • Learning & development expert
  • Docent social skills en onderwijsinnovatie
  • Gecertificeerd GALLUP CliftonStrengths sterke punten team coach & trainer (English & Dutch)
  • Gecertificeerd KAOSpilot Experience Designer of learning & education
  • MSc in Human Development
  • Cambridge English

Mijn unieke talenten?

Ik breng innemendheid, saamhorigheid, verbondenheid, actiegerichtheid, positivisme en leergierigheid naar de tafel.

Deze set aan talenten breng ik in in alles wat ik doe. Als ontwerper zorg ik ervoor dat aan alles wordt gedacht en dat ‘het verhaal’ rond is. Als facilitator en trainer ben ik een activator en motivator voor de deelnemers, en zorg ik dat álle deelnemers gezien en gehoord worden. Als coach ben ik nieuwsgierig en zie ik de potentie die de ander heeft te brengen.

mac

Ik ben als mens toegankelijk en begripvol en omdat ik alles met elkaar verbonden zie, houd ik als organisatieadviseur altijd de impact van interventies in het oog.
Mijn leergierigheid maakt dat ik altijd innovatie gedreven ben; ik zoek de beste nieuwe weg, die voor iedereen werkt. Want met saamhorigheid sluit je niemand buiten in je strategie.